Jakość żywności
Jakość żywności
Nr kat. | Zestaw odczynnikowy | Opis |
---|---|---|
Jakość żywności | ||
Mykotoksyny to toksyny wytwarzane przez grzyby z rodzajów Fusarium, Aspergillus i Penicillium. Grzyby te kolonizują różnorodne produkty, takie jak płatki zbożowe, orzechy, suszone owoce, winogrona, kawa i kakao oraz mają działanie rakotwórcze lub neurotoksyczne. Zestawy ELISA i szybkie testy do oznaczania mikotoksyn są szybkim, skutecznym narzędziem do analizy obecności tych substancji na poziomie wymaganym przez przepisy i zostały zatwierdzone w różnych materiałach.Mykotoksyny to toksyny wytwarzane przez grzyby z rodzajów Fusarium, Aspergillus i Penicillium. Grzyby te kolonizują różnorodne produkty, takie jak płatki zbożowe, orzechy, suszone owoce, winogrona, kawa i kakao oraz mają działanie rakotwórcze lub neurotoksyczne. |
||
14100 | Aflatoxin B1 | ELISA |
14101 | Aflatoxin B1 Sensitive | ELISA |
14104 | Total Aflatoxin | ELISA |
14102 | Aflatoxin M1 Fast | ELISA |
14103 | Aflatoxin M1 Sensitive | ELISA |
14106 | Deoxynivalenol (DON) | ELISA |
14108 | Fumonisin | ELISA |
14105 | Ochratoxin A | ELISA |
14109 | T-2 Toxin | ELISA |
14110 | Zearalenone | ELISA |
14200 | Aflatoxin B1 | Szybki test |
14201 | Total Aflatoxin | Szybki test |
14202 | Ochratoxin A | Szybki test |
14203 | Ochratoxin A (w winie) | Szybki test |
14204 | Zearalenone | Szybki test |
14205 | Deoxynivalenol (DON) | Szybki test |
Aminy biogenne są wytwarzane przez działanie mikroorganizmów na aminokwasach obecnych w żywności. Substancje te generują zapachy i mogą wywoływać niekorzystne skutki dla zdrowia w wysokich stężeniach. Zestawy immunologiczne zapewniają skuteczne testy histaminowe w różnych matrycach, przy użyciu różnych formatów (szybkie testy lub zestawy ELISA).Aminy biogenne są wytwarzane przez działanie mikroorganizmów na aminokwasach obecnych w żywności. Substancje te generują zapachy i mogą wywoływać niekorzystne skutki dla zdrowia w wysokich stężeniach. |
||
14112 | Mleko (ß-Laktoglobulina) | ELISA |
14113 | Mleko (kazeina) | ELISA |
14123 | Mleko (całkowite) | ELISA |
14117 | Jaja (białko) | ELISA |
14125 | Albumina jaja kurzego | ELISA |
14122 | Lizozym | ELISA |
14118 | Ryba | ELISA |
14116 | Skorupiaki (Tropomiosyna) | ELISA |
14111 | Migdały | ELISA |
14114 | Nerkowce | ELISA |
14121 | Łubin | ELISA |
14120 | Orzech laskowy | ELISA |
14126 | Orzech arachidowy | ELISA |
14130 | Orzech włoski | ELISA |
14127 | Pistacje | ELISA |
14124 | Musztarda | ELISA |
14128 | Sezam | ELISA |
14129 | Soja | ELISA |
14115 | Kokos | ELISA |
Aminy biogenne są wytwarzane przez działanie mikroorganizmów na aminokwasach obecnych w żywności. Substancje te generują zapachy i mogą wywoływać niekorzystne skutki dla zdrowia w wysokich stężeniach. Zestawy immunologiczne zapewniają skuteczne testy histaminowe w różnych matrycach, przy użyciu różnych formatów (szybkie testy lub zestawy ELISA).Aminy biogenne są wytwarzane przez działanie mikroorganizmów na aminokwasach obecnych w żywności. Substancje te generują zapachy i mogą wywoływać niekorzystne skutki dla zdrowia w wysokich stężeniach. |
||
12829 | Dehydrogenaza histaminowa | Odczynnik spektrofotometryczny |
FC E-3100 | Histaminy (wysokoczułe) | ELISA |
FC E-3600 | Histaminy (szybkie) | ELISA |
FC L-3200 | Histaminy | Szybki test |
Odczynniki enzymatyczne i chemiczne są prostymi i efektywnymi metodami pomiaru różnych substancji w żywności i napojach poprzez fotometrię. Odczynniki BioSystems są czułym i specyficznym sposobem identyfikowania cukrów, kwasów organicznych, dodatków i innych składników w żywności i napojach w celu kontrolowania procesów, jakości i informacji odżywczych. | ||
12800 | Cukry | D-Glukoza/D-Fruktoza |
12819 | Sacharoza/cukier całkowity | |
12801 | Kwasy organiczne | Kwas D-mlekowy |
12802 | Kwas L-mlekowy | |
12803 | Kwas L-jabłkowy | |
12810 | Kwas octowy | |
12811 | Kwas glukonowy | |
12808 | Kwas winowy | |
12825 | Kwas cytrynowy | |
12828 | Kwas askorbinowy | |
12826 | Kwas pirogronowy | |
12806 | Siarczyny | Siarczany (całkowite) |
12813 | Siarczany (wolne) | |
12807 | Substancje azotowe | NOPA (Primary Amino Nitrogen) |
12809 | Amoniak | |
12817 | Kationy | Żelazo |
12824 | Wapń | |
12814 | Miedź | |
12823 | Potas | |
12820 | Inne parametry | Acetaldehyd |
12831 | Antocyjany | |
12812 | Glicerol | |
12816 | Kolor (czerwone wina) | |
12834 | Katechiny | |
12815 | Polifenole (Folin-Ciocalteau) | |
12829 | Histamina | |
12822 | Kontrole | Kontrola wina (Białe) |
12821 | Kontrola wina (Czerwone) | |
12825 | Kontrola siarczynów | |
12818 | Multikalibrator | Enologiczny |